Esittely - About us


 FI CH Eber-Formas Dee


Olemme äiti ja tytär Espoosta. Sonja asuu Nurmeksessa ja Arja Espossa. Perheeseemme kuuluu tällä hetkellä viisi pumia. Kokemusta pumeista löytyy vuodesta 1978 alkaen, jolloin meille tuli narttu C.I.B POHJ MVA PMV-82 Kilvan Formas. Ensimmäiset kaksi pentuetta syntyivät ilman kennelnimeä vuonna 1979 ja 1984, emänä molemmissa C.I.B POHJ MVA PMV-82 Kilvan Formas. Kennelnimemme on lähtöisin ensimmäisen pumimme nimestä: kennelnimeksi piti tulla pelkkä Formas, mutta koska se ei mennyt läpi lisättiin eteen sana Eber (joka tarkoittaa valpasta). Pumi on ollut aina meille se oikea rotu, mutta kokemusta löytyy myös saksanpaimenkoirista, lakelandinterrieristä, briardista sekä isovillakoirasta. Kasvatamme pumeja pienimuotoisesti kotioloissa, koirat ja pennut asuvat kanssamme kodeissamme. Pumissa viehättää pumin olemus, helppohoitoisuus, oppivaisuus ja halu olla aina mukana omistajansa kanssa. Meille ihanteellinen pumi on rodunomainen, terve, iloinen ja reipas pumi hyvällä pumin ilmeellä.

Arja Maijan ja Hertan kanssa
Vuosien varrella laumaamme on mahtunut ulkomuodoltaan ja luonteeltaan kovinkin erilaisia pumeja. Kokemuksen myötä tärkeimmäksi jalostustuskriteeriksi on valikoitunut hyvä luonne. Myös terveys sekä geneettisen perimän vaaliminen ovat meille tärkeitä. Ulkomuotoa ei kuitenkaan saa unohtaa. Toivomme kasvateillemme koko elämän koteja, joissa niistä välitetään vaikka ne eivät täysin vastaisikaan odotuksia. Pennut myydään ensisijaisesti perheenjäseniksi. Tavoitteista tärkein on tarjota jokaiselle pennulle kaikin puolin mahdollisuudet onnelliseen elämään.


Tärkeää on toimia rodun eteen myös järjestötoiminnassa. Arjalla on vuosien varrella ollut useita luottamustehtäviä rotujärjestö Unkarinpaimenkoirat ry:n hallituksessa ja jalostustoimikunnassa, näistä on rotujärjestö palkinnut sekä hopeisella että kultaisella ansiomerkillä. Arja on ollut perustamassa rotuyhdistys Pumit ry:tä ja toiminut myös sen hallituksessa.


 

Kasvattajahaastattelu pumit ry:n lehdessä.


FI CH Scirpasta Akás

Sonja ja Hertta


We are mother and daughter from Finland. We've had pumik since 1978 when we got C.I.B NORD CH NORDW-82 Kilvan Formas. Our first two litters were her puppies. We also have experience in standard poodle, briards, lakeland terrier and german shepherds.

Character is the most important thing in breeding, next to health but also a pumi should look like a pumi and have the correct expression. Pumi is a working dog and it should stay as a working dog. The goal in breeding is always the happiness of our dogs.

You can contact us for more information and about our upcoming litters!


Eber-Formas Felix