maanantai 23. maaliskuuta 2020

G-pentue viikolla 17

FI MVA Scirpasta Akás "Maija" on ultrattu tiineeksi ja Eber-Formas G-pentuetta odotetaan syntyväksi viikolla 17. G-pentueen isä on ihastuttava FI MVA EE MVA CZ JMVA HU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA TLNJW-14 BALTJV-14 EEJV-14 JV-14 HeJW-14 SEJV-14 LVV-15 Napos Udvarlo "Uffe". Pentue täyttää myös rotumme jalostuksen tavoiteohjelman suositukset. Pentueen sukutaulu.

Pentueessa on panostettu erityisesti tapamme mukaisesti luonteeseen. Molemmat Maija sekä Uffe ovatkin luonteeltaan rohkeita, avoimia ja ihmisrakkaita koiria. Arjessa vaivattomampia pumeja saa etsiä! Sukutaulu on täynnä erinomaisen luonteen omaavia pumeja. Luonteen lisäksi olemme suunnitelleet pentuetta mielessämme rodun geneettinen monimuotoisuus, sukutaulussa onkin norjalaisia, unkarilaisia ja ruotsalaisia pumeja unohtamatta hyviä vanhoja suomalaisia pumeja. Lisäksi niin molemmat vanhemmat, kuin useat yksilöt pidemmälläkin sukutaulussa ovat näyttelyissä menestyneitä sekä kisanneet eri lajeissa (agility, mejä, koiratanssi, paimennus, rally-toko).

Maija on Suomen muotovalio viidellä sertifikaatilla, se on myös kisannut koiratanssissa. Maija on luonteellaan ihastuttanut niin näyttelyissä, kisapaikoilla kuin arjessakin kaikki sen tavanneet ihmiset. Maija rakastaa kaikenlaista tekemistä, erityisesti jos palkkana on ruokaa. Se oppii nopeasti ja rakastaa niin näyttelykehää kuin kaikkea muutakin harrastamaamme. Maija on terveystutkittu laajasti: lonkat C/C, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, selkä VA0, SP0, LTV4, polvet 0/0 ja kyynärnivel 0/0. Tämä on Maijan toinen ja näillä näkymin viimeinen pentue.

Maija 2 vuotta
Maija
Maija
Maija
Maija, kuva Linda Succo
Maija, kuva Senni Mulari
Maija
Maija
Maija
Maija koiratanssikisoissa suorituksen jälkeen
Maijalla on yksi aiempi pentue (Eber-Formas F-pentue), johon Maija on periyttänyt ihanan luonteensa. Pentueeseen syntyi yksi narttu sekä neljä urosta. Pentueen ainoa narttu Eber-Formas Florka "Hertta" on niittänyt menestystä näyttelykehissä, se oli Pumit ry:n vuoden näyttelynarttu 2019-kisassa sijalla 3. Hertta on saanut yhteensä 11 sertifikaattia, sijoittunut kansainvälisen näyttelyn ryhmäkehässä (RYP4) ja ihastuttanut näyttelykehien laidalla. Maijan jälkeläiset ovat kaikki arjessa mutkattomia sekä tulevat toimeen muiden koirien kuin kaikenlaisten ihmisten kanssa vauvasta vaariin (omassa perheessämme on pieni 1-vuotias ja kaksi pentueen uroksista asuu lapsiperheissä). Tästä pentueesta omistamme itse Hertan lisäksi myös yhden uroksen, molempia on mahdollista siis tavata Maijan lisäksi! Lisää F-pentueesta voi lukea pentueen omalta sivulta (linkki).

Maijan tytär Eber-Formas Florka RYP4, kuva Linda Toivonen
Maijan tytär Eber-Formas Florka messukeskuksen näyttelyssä
Maijan poika Eber-Formas Finn 16vko
Maijan poika Eber-Formas Felix
Uffe on erittäin avoin ja ihmisrakas, vauvasta vaariin kaikki ihmiset kelpaavat kaveriksi, erityisen lapsirakas. On loppumattoman energinen kun tehdään asioita mutta pystyy helposti rauhoittumaan sohvaperunaksi. Uffe on tehnyt agilityä ja paimennusta sekä käynyt näyttelyissä hyvällä menestyksellä (palkittu usein tittelein). Uffe on hyvällä tavalla ikuinen pentu mutta hänestä löytyy tiukkuus ja tosimies mussukan ulkokuoren alta tarvittaessa. Äärimmäisen helppo koira kaikissa tilanteissa, ei ole mitään mitä pelkäisi tai aristelisi. Ei haittaa metelit, ukkoset, uudet vuodet, väkijoukot, uudet tilanteet jne!

Uffe asuu lapsiperheessä, jossa sen lisäksi on myös kaksi muuta pumiurosta. Uffekin on laajasti terveystutkittu: lonkat A/A, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, selkä LTV0, SP0, polvet 0/0 (tulos ei enää voimassa) ja kyynärät 2/0. Uffe on erinomainen astuja, joka on meille tärkeää varmistaaksemme rodun pysymisen lisääntymiskykyisenä! Uffella on syntynyt tammikuussa 2020 pentue, joka oli Uffen ensimmäinen ja siihen syntyi 2 narttua ja 3 urosta.

Uffen kuvat Päivi Kurman.
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe
Uffe

maanantai 9. maaliskuuta 2020

Tammikuu 2020

Tammikuun aikana osallistuimme Hertan kanssa kahteen näyttelyyn. Ensimmäise. nä oli vuorossa Lahden ryhmänäyttely jossa tuomari Hilkka Salohalla kirjoitti Hertasta arvostelun: "Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Hyvä kallo ja kuono sekä otsapenger. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Erinomainen kaula, ylälinja ja häntä. Oikein kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen karvapeite. Hyvä luusto. Rodunomaiset liikkeet." Tällä irtosi tulos ERI NUK1 SA PN1 SERT ja ROP. Muut tämän näyttelyn pumien arvostelut löytyvät Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä sähköisenä!

Toisena näyttelynä kävimme Turun kansainvälisessä näyttelyssä. Turussa pumit tuomaroi norjalainen Hjorth Leif Ragnar, tulokseksi Hertalle ERI2 SA PN3 VARA-SERT ja VARA-CACIB.

Tammikuussa Eber-Formas Felix "Rufus", F-pentueesta muutti takaisin meille. Ostin koiran itselleni, ja se on elänyt ainoana koirana ja elää sellaisena vielä hetken. Rufus on osoittanut omaavansa erinomaisen luonteen ja on myös komea! Rufus saa pikkusiskon Eber-Formas G-pentueesta, joka toivon mukaan syntyy viikolla 17 mikäli Maija on kantava.


Eber-Formas Felix "Rufus", kuva Juha Vallin

keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Maija astutettu

Eber-Formas G-pentue on pistetty aluilleen kun FI MVA Scirpasta Akás on astutettu FI MVA EE MVA CZ JMVA HU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA TLNJW-14 BALTJV-14 EEJV-14 JV-14 HeJW-14 SEJV-14 LVV-15 Napos Udvarlolla. Maija ultrataan 18.3. jolloin saamme tietää onko astutus tuottanut tulosta. Mikäli astutus on onnistunut odotamme pentuja viikolle 17.

Kerromme mielellämme lisää yhdistelmästä, rodusta sekä esittelemme niin Maijaa kuin sen jälkeläisiäkin! Lisää tietoa tulossa myös kotisivuille pian.

G-pentueen emä FI MVA Scirpasta Akás "Maija"
G-pentueen isä FI MVA EE MVA CZ JMVA HU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA TLNJW-14 BALTJV-14 EEJV-14 JV-14 HeJW-14 SEJV-14 LVV-15 Napos Udvarlo "Uffe"
 kuva: Päivi Kurman