torstai 26. joulukuuta 2019

Messari 2019

Eber-Formas Florka "Hertta" osallistui messariin molempina päivinä. Molempina päivinä saatiin hienot tulokset ja mikä tärkeintä, meillä oli kehässä jälleen superkivaa. Hertta on kyllä varsinainen lottovoitto!

Launtaina 7.12. Helsinki Winner-näyttelyssä pumit arvosteli Maret Kärdi Virosta. Kärdi piti Hertasta ja tulokseksi tuli ERI NUK1 SA PN2 SERT ja NORD VARA-SERT. Hertan arvostelu oli jälleen mukavaa luettavaa: "18kk. Ihanne koko. Ryhdikäs nuori narttu. Hyvä raajaluusto. Sopivat kulmaukset ilman liioittelua. Oikeat pituusmittasuhteet päässä. Korrekti hampaisto. Matalahko korvien kiinnitys, mutta hyvä muoto ja liikkuvaisuus. Tummat silmät. Sopiva kaulan pituus, mutta vielä puutteellinen jalous. Tyypillinen ylälinja. Hyvin kannettu löysäkierteinen häntä. Erinomainen karvan laatu. Tilava runko. Vapaat ketterät liikkeet. Vaikuttava kokonaisuus."

Sunnuntaina 8.12. Voittaja-näyttelyssä tuomarina pumeilla oli Mark Wibier Saksasta. Hertalle tulokseksi ERI NUK1 SA SERT. Tämä oli Hertan kymmenes serti, ja oli hienoa molempina päivinä messarissa saada useiden narttujen joukosta sertit.

Hertan tyyli odottaa vuoroaan


tiistai 24. syyskuuta 2019

Helsinki NORD 7.9. & Hyvinkää RN 22.9.

F-pentue täytti 5.9.2019 15 kuukautta ja täten Herttakin pääsi siirtymään näyttelyissä nuorten luokkaan. Hertan (Eber-Formas Florka) ensimmäinen kerta nuorten luokassa olikin jo 7.9.2019 jossa tarkka Leni Finne kirjoitti pitkän arvostelun:
"Erinomaiset mittasuhteet. Melko vankka luusto. Erinomainen sukupuolileima. Oikealinjainen pää. Kauniit tummat silmät. Oikein taittuvat korvat. Aavistuksen lyhyt kuono-osa. Hyvä kaula & ylälinja. Erinomainen eturinta ja etukulmaukset. Oikeanmallinen rintakehä. Oikein kulmautuneet takaraajat. Hyvä häntä. Vielä osittain pentukarva mutta erinomainen karvanlaatu tulossa. Oikea askelpituus. Erinomaisen tarkkaavainen olemus."

Tällä Hertta sai tulokseksi ERI NUK1 SA PN1 SERT NORD SERT ja ROP!

Hertta Helsinki NORDissa 15kk2pvä

22.9.2019 suuntasimme Hyvinkään ryhmänäyttelyyn jossa pumit tuomaroi Zsolt Biro Unkarista. Tuomari kehui Herttaa suuresti ja kirjoitti arvostelun:

"Excellent size female. Nice head. Good expression. Correct ears. Correct tail. Nice topline. Good chest. Very good movement. Excellent presentation."

Myös Hyvinkäällä Hertta sai tulokseksi ERI NUK1 SA PN1 SERT ja ROP!

VSP Karvakorvan Juhannusheila ja ROP Eber-Formas Florka Hyvinkää RN

maanantai 2. syyskuuta 2019

Espoo KR, Raisio KR sekä Riihimäki KV

Eber-Formas Florka on taas ehtinyt käydä näyttelyissä, joista on taas tullut mukavasti menestystä. Espoon kaikkien rotujen näyttelyssä oli tuomarina Tarja Löfman jolta tuloksena ERI JUK1.

Raision kaikkien rotujen näyttelyssä tuomarina Carl-Gunnar Stafberg Ruotsista jolta tuloksena ERI JUK1 SA PN1 SERT ja ROP.

Eilen Riihimäen kansainvälisessä näyttelyssä tuomari Stefan Sinko Sloveniasta kirjoitti Hertasta kauniin arvostelun: "14 months old. Lovely type. Excellent bodyproportions. Good front and hindquarters. Nice type of coat. Excellent mover." Tällä liikeni upea tulos ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP ja RYP4!


sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Tuusula NORD 7.7. & Hyvinkää KR 21.7.

Olemme Hertan kanssa ehtineet heinäkuun aikana jo kahteen näyttelyyn. Kuun ensimmäisellä viikolla kävimme Tuusula NORDissa, jossa Hertta tarkan Annukka Paloheimon tuomaroimana sai upean tuloksen ERI JUK1 SA PN1 SERT NORD-SERT ROP-JUN ja ROP! Tänään Hyvinkää KR:ssä tuloksena oli ERI JUK1 SA PN1 SERT VSP, tuomarina Astrid Lundava.


lauantai 15. kesäkuuta 2019

Turku RN 15.6.2019

Eber-Formas Felix ja Eber-Formas Florka osallistuivat tänään Turun ryhmänäyttelyyn. Näyttely oli Felixin ensimmäinen ja hienolla esiintymisellä Felix sai tulokseksi EH JUK1. Felixin arvostelusta löytyi mm. maininta "Iloinen reipas käytös."  Eber-Formas Florka sai tulokseksi tänään ERI JUK1 SA PN1 SERT ROP. Hertan arvostelusta oli myös mukavaa lukea maininta: "Miellyttävä käytös. Hieno esiintyminen." Tuomarina tänään oli Leila Kärkäs. Kasvattajana on mukavaa kuulla positiivisia kommentteja erityisesti koirien käytöksestä, luonteesta ja esiintymisestä!

Eber-Formas Felix ja Eber-Formas Florka

perjantai 31. toukokuuta 2019

Eber-Formas Florka näyttelykehissä

Oma Herttamme eli Eber-Formas Florkan kanssa olemme käyneet kolmessa näyttelyssä, kahdesta ensimmäisestä tuloksena EH JUK1. Kuitenkin kolmas kerta toden sanoo ja Helsinki KV:ssa 11.5.2019 Hertta sai hienot tulokset ERI JUK1 SA PN2 SERT ja ROP-JUN! Mielessäni iloitsin suuresti jo koiran ollessa pöydällä kun kuuntelin kuinka kauniisti tuomari kirjoittikaan Hertasta:

"11m. Good size. Almost square. Feminine. Wellshaped head, could be a bit bigger. Wellset and carried ears. Beautiful eyes. Excellent neck and topline. Good forechest for age. Good condition. Good bone. Good angulations. Moves very well. Ok coat."
-Maritha Östlund-Holmsten, Ruotsi

Hertta on nyt selkeästi oppinut sen kuinka kehässä esiinnytään ja että näyttelyissä on aina hauskaa. Helsingissäkin ollessamme sain seuraavanakin päivänä kuulla kehuja koiran kauniista esiintymisestä ja käytöksestä ryhmäkehässä. Hertta ottaa näyttelypaikalla rauhassa ja rentoutuu. Tästä neidistä voi olla ylpeä!

lauantai 19. tammikuuta 2019

Lahden koiratanssikisat 19.1.2019

Tänään oli vuorossa Maijan toiset koiratanssikisat. Kisasimme taas vapaaohjelmassa ja samalla koreografialla. Pisteitä saimme 135,66 eli tulos nousi reippaasti edelliskerrasta. Tänään olin ohjaajana itse paljon rennompi ja maltoin koiran ohjata loppuun asti vaikka sen reaktionopeus käskyihin ei ollut aina nopein mahdollinen. Muistin myös kehässä kehua koiraa runsaasti, ja ennen kehään menemistä innostin Maijaa runsaasti. Koiralla myös oli selkeästi kivaa, sen häntä heilui kovasti koko suorituksen ajan.

Maija oli kisapaikalla taas oma itsensä, nukkui vatsa kohti kattoa ja rentoutui. Jälleen se hurmasi ihmisiä ihanalla luonteellaan, maailman mainioin Maija <3 Nyt aletaan treenamaan uutta ohjelmaa ja katsellaan seuraavia kisoja vasta usean kuukauden päähän.

Maija kisasuorituksen jälkeen